Posts

Testimoni sakit lutut hilang dengan vivix shaklee

Image
Ini kisah salah seorang pelanggan Shaklee. Beliau berkongsi kesan positif yang ibu beliau rasai setelah konsisten mengamalkan Vivix Shaklee.
Ibu beliau seorang yang kuat bekerja namun kerap mengadu sakit lutut dan sukar untuk berdiri ketika menunaikan solat.
Setelah itu beliau memperkenalkan Vivix Shaklee kepada ibunya. Ibu beliau mengamalkannya dan mendapati sakit yang dialami telah hilang.Walaupun ibu beliau berusia 67 tahun namun ibunya kelihatan cergas dan semakin sihat asbab pengambilan Vivix shaklee.
Ibu beliau juga tidak perlu menggunakan kerusi ketika solat dan kelihatan lebih muda dari usia.



Bagaimana menempah?
Boleh hubungi saya di 0193901309 atau beli secara online dengan menekan link dibawah.

BELI VIVIX ONLINE

Terima Kasih Beauty&Health Ms.Fiza 0193901309 Pengedar Sah Sahklee ID : 1122551

Makanan untuk hilangkan mengantuk

Image
Kalau rasa mengantuk apa yang korang selalu buat? Tak kisahlah waktu bila pun, masa tengah study ke, driving ke, meeting, menghadap kerja depan laptop dan sebagainya. Mesti ada yang kunyah sesuatu, kan? 
Kunyah snek, gula-gula, chewing gum, makan coklat, buah-buahan atau bancuh kopi. Semua tu bagi menghilangkan rasa mengantuk.
Ada juga yang lebih suka makan benda yang masam seperti asam boi, betul tak??
Tapi apa kata kalau korang ubah semua tu dan ambil sesuatu yang lebih berkhasiat dan selamat dan baik for your health. 
Ya, gantikan dengan Chewable-C Plus Shaklee. Vitamin C yang hanya perlu kunyah dan hisap. Boleh diambil bila-bila masa dan dimana jua anda berada. So, tak perlu ambil gula-gula yang tinggi kandungan gulanya. 
Pastikan korang sentiasa bawa kemana sahaja. Kalau boleh standby dalam beg or poket. Tak suka bawa botol boleh je masukkan dalam pillbox. Shaklee ada jual pillbox yang comel cenonet tau.
Kalau nak, boleh tempah dengan saya di 0193901309.
Korang juga boleh tempah…

Jom Kenali Sel Darah Merah

Image
Kali ni saya nak kongsi sedikit info tentang Sel Darah Merah. Sel darah merah juga dikenali sebagai eritrosit atau hematid. Mempunyai bentuk dwicengkung dan tidak mempunyai nukleus.

Proses pembentukan berlaku di Tulang Sum Sum bagi seorang dewasa.
 - Janin 0-2 bulan sel darah merah terbentuk dari kantung,
 - Janin 2-7 bulan sel darah merah terbentukdari hati dan limpa,
 - Kandungan 5-9 bulan sel darah merah terbentuk dari Tulang Sum Sum.

🔸 Sel darah merah terbentuk hasil rangsangan sejenis hormon tumbesaran yang dipanggil eritropoietin (sejenis protein) yang dihasilkan di ginjal (90%) dan juga hati (10%).

🔸 Sekitar 4~5 billion sel darah merah dihasilkan setiap 1 jam bagi mereka yang tidak mempunyai masalah kesihatan.

Fungsi Sel Darah Merah

🔸 merupakan komponen penting dimana ianya berfungsi mengangkut oksigen dari paru-paru ke seluruh tubuh.

🔸 juga mengangkut keluar bahan buangan sel seperti karbon dioksida dari tisu, otot dan organ untuk dikumuh oleh paru-paru.

Apa berlaku jika ok…

Testimoni Ibu Berpantang Dengan Vivix Shaklee

Image
Ini kisah salah seorang pengguna yang menggunakan Vivix Shaklee ketika berpantang.
Puan Nor Izzati, ambil keputusan untuk berpantang dengan Vivix Shaklee untuk berpantang kali kedua. Beliau berasa trauma ketika berpantang anak sulung dahulu luka caeser beliau sedikit bernanah dan hampir terbuka.
Oleh itu, untuk berpantang anak kedua ini, beliau nekad ambil Vivix Shaklee dan tak kisah berbelanja duit lebih kerana beliau tidak mahu kejadian sebelum ini berulang.
Kesan pengambilan Vivix Shaklee beliau dapati anak kedua beliau tidak mengalami masalah penyakit kuning. Beliau tetap bertenaga walaupun dalam masa yang sama beliau menjaga anak sulungnya.
Luka bersalin beliau juga cepat kering dan penghasilan susu badan juga banyak. Malahan suami beliau menegurnya ketika hari ke15 berpantang kerana penampilannya tidak seperti ibu yang sedang berpantang.
Itulah sedikit perkongsian dari Puan Nor Izzati tentang pengalaman beliau berpantang dengan Vivix Shaklee.


Bagi anda yang ingin mencuba Vivix …

Permainan santai untuk seisi keluarga

Image
Jika disebut tentang permainan, ada pelbagai jenis permainan. Ada yang sekadar untuk keseronokan semata-mata. Namun sebenarnya kalau kita pandai memilih permainan yang baik untuk kecerdasan minda dan sekaligus dapat meluangkan masa bersama-sama keluarga terutama bagi ibubapa yang sering sibuk di luar sana, kenapa tidak?
Apa kata tinggalkan sebentar kesibukan anda dan bermain pelbagai jenis permainan bagi merehatkan minda anda dari kesibukan kerja dan sebagainya.
Apa permainan yang anda boleh lakukan?
MONOPOLY Permainan ni memang have fun. Sesuai untuk seisi keluarga. Permainan ni boleh ajar anak-anak bagaimana menggunakan duit, kira duit, untung rugi, urusan jual beli, dan sebagainya yang berkaitan dengan wang. 
SCRABBLE
Permainan yang menguji minda. Sangat sesuai untuk luangkan masa dengan keluarga dan rakan-rakan. Game ni akan uji kekreatifan dan kebijaksanaan kita membina perkataan menggunakan blok huruf yang ada dan dalam masa yang sama bagaimana kita nak kumpul banyak point dengan …

Vitamin bagi yang sering demam, batuk dan selsema

Image
Post kali ni saya nak share vitamin bagi mereka yang sering demam, batuk dan selsema. Vitamin bagi yang mempunyai antibodi yang lemah.

Actually perkongsian ni adalah testimoni saya sendiri. Sejak konsisten mengamalkan vitamin tersebut, antibodi saya semakin kuat dan jarang diserang demam, batuk mahupun selsema.

Mari tonton perkongsian saya di bawah.



Saya lebih suka kongsi sesuatu yang saya dah cuba dan beri kesan positif pada diri saya. Kalau tak berkesan dan tak beri manfaat pada diri sendiri dan orang lain itu menipu bukan?

So, bagi korang yang sering alami benda yang sama saya syorkan amalkan vitamin C shaklee dan rasai sendiri kebaikannya.

Nak tempah? Boleh hubungi saya di 0193901309 atau beli secara online dengan menekan link di bawah.

BELI VITA C ONLINE

Terima Kasih
Beauty&Health Ms.Fiza 0193901309 Pengedar Sah Shaklee ID 1122551

Cara atasi tekanan/stress

Image
Ada masanya kita perlukan ruang. Ruang untuk diri sendiri. Ruang untuk hilangkan tekanan/stress setelah penat berdepan dengan pelbagai cabaran dan ujian dalam kehidupan seharian. Betul tak?

Apa yang korang lakukan untuk hilangkan keserabutan yang sedang dihadapi?
Ada orang dia lebih suka shopping untuk hilangkan stress, ada yang suka bercuti, bercucuk tanam, bermain dengan haiwan peliharaan, baca buku, tengok wayang, borak dengan kawan, bermain game dan macam-macam lagi.
Lain orang, lain cara tangani stress yang dihadapi. Masing-masing dengan cara sendiri. Tapi bagi korang yang tak tahu nak buat apa, apa kata korang cuba hiking. Panjat la mana-mana bukit yang berhampiran.
Mungkin bagi sesetengah orang yang tidak gemar dengan aktiviti outdoor seperti ini tidak akan pilih aktiviti ni, betul tak? Tapi sebenarnya aktiviti ni sangat baik untuk tingkatkan kesihatan tau. Disini kita akan diuji bukan sahaja fizikal tapi juga mental.
Aktiviti hiking menguji ketahanan fizikal dan stamina. Keta…